Ook in mijn ander bedrijf schakelden we al over naar Yerpa

KRISTOF VAN HOYE IS KIND AAN HUIS BIJ YERPA


foryouMeer dan 6 miljoen varkens. Zo’n 2,5 miljoen runderen. En maar liefst 35 miljoen kippen. De veestapel in België is énorm. Kristof Van Hoye buigt zich dagelijks over de vraag hoe je al die dieren gezond houdt. Zijn antwoord schuilt in de producten en concepten die Panagro op de markt brengt. Hoe zorg je er voor dat er geen enkel foutje sluipt in een administratie die van overheidswege zéér streng wordt gecontroleerd?

Tien jaar geleden werd Panagro opgericht. Maar Kristof Van Hoye, dierenarts van opleiding, is al veel langer met de materie bezig. “Wat Panagro doet is voornamelijk gebaseerd op wetenschap, maar de oplossingen vertalen zich niet enkel in advies. Panagro verkoopt ook producten: voornamelijk voedingssupplementen en additieven voor de veevoederindustrie en dierenartsen. En daar komt best wat administratie bij kijken.”

“Voor ons is stockbeheer zeer belangrijk. De overheid speelt zeer kort op de bal. Maar goed ook. Niemand wil een ongezond dier op z’n bord. Al onze producten moeten op elk moment perfect traceerbaar zijn. Daar mag absoluut geen enkele fout gebeuren.”

Proefkonijn

De administratie bij Panagro verloopt vandaag erg vlot. Dat was ooit anders. “YERPA is het derde pakket waarmee we werken. Eerst werkten we met een algemeen softwareprogramma, aangevuld met Excel-bestanden. Eerlijk? Dat werkte voor geen meter. We zijn dan ook overgestapt naar een specifieker programma dat automatisch rantsoenen kon berekenen. Dat programma deed het wel, maar was verder zeer beperkt. Zo zijn we uiteindelijk bij YERPA beland. En dat werkt prima.”

Panagro is één van de trouwste klanten van YERPA. Ze werken al 5 jaar met het ERP-systeem. “In het begin waren we eigenlijk wat proefkonijnen. YERPA was nieuw op de markt en hun systeem was nog in volle ontwikkeling. Gelukkig konden we nauw samenwerken met het team. En ook vandaag kunnen we nog steeds met al onze opmerkingen bij hen terecht.”


Het grootste voordeel van het ERP systeem? Daar moet Kristof niet lang over nadenken. “Tijdswinst. Ons stockbeheer gaat veel vlotter sinds we met YERPA werken. Een voorbeeldje: het systeem creëert automatisch lotnummers.
Zo kunnen we onmiddellijk een houdbaarheidsdatum aan onze producten toekennen en kunnen we elke bestelling makkelijk en snel traceren.”

Goedkoop

Ook de prijs is een pluspunt. “Voor het vorige pakket betaalde ik 89 euro per maand. Voor die prijs kreeg ik zo goed als geen support. Nu betalen we een pak minder én worden we nauw bij alle vernieuwingen en aanpassingen betrokken. Ook is er een ruime helpdesk waar we met al onze vragen terecht kunnen. En via een ticketsysteem worden eventuele problemen op de voet gevolgd.”

En ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. “Ik denk niet dat we nog zullen veranderen van systeem. We zijn nu al vijf jaar kind aan huis bij Yerpa en die samenwerking bevalt mij enorm. Ik raad het dan ook iedereen aan. Sterker nog. Een aantal jaren terug ben ik ook met m’n ander bedrijf naar YERPA overgestapt.”