Bent u op zoek naar een complete oplossing om uw voorraad te kunnen beheren?

Wat is voorraadbeheer

Als we het zo eenvoudig mogelijk willen samenvatten, verstaan we onder voorraadbeheer, of stockbeheer, het beheer van alles wat met goederenstroom te maken heeft. Het gaat om het bijhouden van welke producten worden aangekocht en geleverd, alsook welke artikelen verkocht en aan klanten geleverd worden. Het geheel hiervan noemen we de voorraadtransacties. Daarnaast begrijpen wij onder stockbeheer ook het overzicht van de opgeslagen producten. Want in de tijd tussen aan- en verkoop blijven de goederen binnen het bedrijf. Dankzij een goed voorraad programma, kan de gebruiker ten allen tijde weten welke artikelen in stock zijn en hoeveel de totale voorraadwaarde op dat moment is.

Waarom voorraad beheren

Voor een bedrijf dat met voorraadtransacties te maken heeft is het belangrijk op de hoogte te zijn van de huidige stockwaarden. Zo kan er snel ingespeeld worden op de vraag van klanten, en kan er ook tijdig ingegrepen worden als de voorraad van bepaalde artikelen dreigt uitgeput te raken. Daarnaast is de voorraad of stockwaarde van de goederen ook een belangrijk financieel aspect. Door een goed beheer en goede opvolging van de stock kan het bedrijf ervoor zorgen dat de actuele voorraadwaarden niet te hoog oplopen en er geen overbodige aankopen gedaan worden.

Voorraad beheren in de cloud

Een cloud voorraadbeheersoftware of online stockbeheer programma heeft verschillende voordelen. Doordat het een online softwarepakket betreft, is het altijd en overal, op verschillende platformen, beschikbaar. Wilt u dus snel uw huidige stock raadplegen op uw mobiel toestel, dan kan dit, het enige dat u nodig heeft is een internetverbinding. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk, wanneer een klant u opbelt, met de vraag of een bepaald artikel nog beschikbaar is, om onmiddellijk op uw mobiel toestel online de huidige stock te raadplegen.  U hoeft dus niet noodzakelijk aan uw bureau te zitten bij uw computer.

Tracering van voorraad

Een ander belangrijp aspect van goede voorraad software is het traceren van producten. U heeft dankzij uw cloud stockbeheer systeem op elk moment zicht op de oorsprong en bestemming van goederen. Door voorraadtransacties bij te houden kan u alles traceren ook nadat deze verkocht zijn. Wilt u zien aan wie producten van een bepaalde aankooplevering verkocht zijn zijn, geen enkel probleem. Dankzij een uitgebreid rapport met stocktransacties kan u dit volledig traceren.