Waarvoor staat Cloud software

Cloud software wordt ook wel eens SaaS (Software as a Service) genoemd. Dit is een software die gehost wordt of draait op server van een externe partij of dienstverlener. Deze cloud software wordt dan via het internet, in de cloud, aangeboden aan de klant. Door de steeds groeiende markt van software aanbieders en steeds beter wordende breedband netwerken is SaaS de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Het verschil met lokale of on-premise software is dat de klant geen investering moet maken in lokale servers.

Wat zijn de voordelen van Cloud software

Cloud software heeft verschillende voordelen, doordat het gehost wordt door een externe partij is het eenvoudig in beheer voor de klant. Daarnaast gebeuren updates aan de software ook automatisch zonder dat de klant hier hinder van zal ondervinden. Dit zorgt er ook voor dat alle gebruikers steeds op dezelfde versie van de cloud software werken en er geen conflicten kunnen zijn door het gebruik van verschillende versies. Een ander groot voordeel is natuurlijk dat de software in de cloud is en dus altijd en overal toegankelijk, het enige noodzakelijke is een werkende internetverbinding. Tenslotte zorgt de externe hosting er ook voor dat de cloud software schaalbaar is, dit wil zeggen dat de server eenvoudig kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld meer datavolume, zonder lokale vervanging van hardware of een investering in nieuwe toestellen. Dit kan allemaal door de leverancier worden aangepast zonder dat de klant hier hinder van zal ondervinden.

Wat met Cloud software in de toekomst

Zoals eerder aangegeven worden breedbandnetwerken steeds beter en sneller. Binnen Yerpa geloven wij dan ook enorm in de toekomst van cloud software. Het internet en online gebeuren wordt steeds belangrijker. Een wereld zonder emails en internet is niet meer denkbaar. Dit biedt ook voor SaaS een enorm groeimarge. Verschillende grote spelers op de markt bieden ook steeds meer en meer cloud software aan en zien dus ook de mogelijkheden hiervan in. Door de eenvoudige schaalbaarheid biedt de cloud en bijgevolg ook cloud software veel mogelijkheden, die flexibiliteit zal naar de toekomst toe, volgens ons, alleen belangrijker worden.